Coaching

Waarom zou jij coaching nodig hebben? Wat kan coaching voor jou betekenen? Laat de begeleiding van een coach jou minder sterk overkomen? Dit zijn vragen die je wel eens hoort als het over coaching gaat. Daar komt bij dat het oer Hollands-calvinistisch is om altijd maar zonder hulp onze eigen boontjes te doppen, daar “hebben we niemand voor nodig”.

Coaching helpt jou echter zelfbewuster te worden en te komen tot de beste versie van jezelf. Ik als jouw coach daag je uit, ik prikkel je en werk met jou samen om een persoonlijk doel te behalen of om een oplossing te vinden voor een probleem dat jou beperkt. Van diepe levensvragen of blokkades tot zeer concrete doelen: de coaching is gericht op persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en het brengen van rust.

Coaching is de laatste jaren sterk in opkomst en wordt succesvol gebruikt door mensen in alle lagen van de bevolking. Professionele coaching gaat uit van een aantal belangrijke aspecten zoals de kracht die al in jou zit er uit halen met respect, vertrouwen, discretie en in een veilige omgeving.

Niemand heeft een coach nodig, iedereen kan er een gebruiken

In welke situaties is coaching zoal geschikt om toe te passen?

  • Je wilt meer lijn en balans in je hectische en drukke leven
  • Je wilt minder stress en meer structuur
  • Je wilt beter en meer je grenzen stellen
  • Je zoekt naar meer energie en manieren om die te kanaliseren
  • Je wilt meer zelfbewustzijn en het beste uit jezelf halen
  • Je wilt beslissingen uit je verleden begrijpen en verwerken
  • Kortom: Je bent klaar voor de betere versie van jezelf

Hoe coach ik jou?

Samen gaan we antwoorden vinden op vragen als: wat is voor jou belangrijk, wat wil je bereiken en wat doet er echt toe? Maar ook bespreken we kwesties als: als het er op aan zou komen, wat zou je meteen doen? Ook kunnen diepere issues aan bod komen, zoals: wat voor gevoel zou het geven een betekenisvol leven te leven? Of: hoe zou je herinnerd willen worden?

Coaching is effectief. Door coaching komt er verbetering van welzijn, weerbaarheid en zelfsturing. Ik help je om zelfinzicht(en) te krijgen die helpen in jouw ontwikkeling. Dat gebeurt niet alleen in een veilige omgeving maar ook in een gelijkwaardige relatie tussen coach en cliënt waarbij het proces is gericht op de toekomst.

Coaching op maat

Je komt bij mij niet in een standaard coaching programma. Jouw traject wordt aangepast aan jouw coachvraag. We maken afspraken en stellen doelen en die worden na de intake op de offerte vermeld. In de offerte zal ik tevens vermelden hoeveel sessies er ongeveer plaats zullen vinden. Visualisaties, opstellingen, oefeningen en opdrachten maken deel uit van het traject. Na uitleg welke interventie(s) we gaan doen en hoe we dit gaan doen, ben je vrij om aan te geven of je dit wel of niet wilt.

Bij de intake is het van belang om te ontdekken of je met jouw vraag hier bij mij op je plek bent. We gaan samen kijken naar jouw hulpvraag. Ik zal een advies geven over wat ik kan bieden en of een samenwerking aan dit traject mogelijk is.

Sessies, frequentie en kosten

De coaching sessies vinden om de twee á drie weken plaats. Wat er binnen de sessies wordt besproken is altijd vertrouwelijk en wordt ook zo behandeld. Dit geldt ook voor werkgevers en derden.

Bedrijven, organisaties en ondernemers/ZZP’ers kunnen de kosten opvoeren als bedrijfskosten. De meeste particuliere ziektekosten verzekeringen vergoeden de kosten niet. De kosten van een opstelling worden vaak wel vergoed. Check vooraf jouw eigen ziektekostenverzekering of er een vergoeding is voor het traject.

Tarieven

  • Sessie voor een particulier is € 165,00 (incl. BTW)
  • Sessie voor een bedrijf is € 197,00 (excl. BTW)
  • Een sessie duurt 1,5 uur.

Kies voor kwaliteit, kies voor een goed opgeleide, ervaren en gecertificeerde coach