Persoonlijke ontwikkeling

Wat is persoonlijke ontwikkeling en wat kan het voor jou betekenen? Je wil groeien. Op persoonlijk vlak, zakelijk vlak of allebei. Je wil groeien, jezelf verbeteren maar zonder jezelf te verliezen.

Persoonlijke ontwikkeling betreft alles rondom de ontwikkeling van jouw zelfbewustzijn, jouw identiteit, jouw eigen talent en jouw potentieel. Het zal leiden tot groei, tot vergroten van de kwaliteit van jouw leven en het realiseren van je dromen en aspiraties.

Ik kan je daarbij helpen door jou te ondersteunen in dat groeiproces. We gaan samen jouw wensen in kaart brengen maar gaan ook op zoek naar wat jou nu blokkeert om besluiten te nemen die uiteindelijk zullen leiden tot nieuw gedrag. Je zal in het proces van persoonlijke ontwikkeling meer zelfinzicht krijgen in o.a. dynamieken en patronen.

Stop met jezelf afremmen, start met persoonlijke ontwikkeling

Ontdek en krijg inzicht waar jouw zelfsabotage plaats vindt, waar je jezelf afremt zonder dat je eigenlijk weet waarom. Leer dat je andere besluiten kunt nemen, van anders besluiten naar nieuw gedrag. Dat dat niet makkelijk is maar wel mogelijk, zul je gaan ervaren, in kleine stapjes.

Ik als jouw coach kan helpen dit inzicht te bevorderen. Persoonlijke ontwikkeling of zelfontwikkeling is het proces waarin je zelf jouw vaardigheden en kwaliteiten beoordeelt en je doelen overweegt, je doelen opstelt én realiseert. Coaching op persoonlijke ontwikkeling kan je helpen bij het ontwikkelen van een sterker zelfbewustzijn en beter omgaan met (het verwerken van) emoties. Dit kan bijvoorbeeld door reflectie en zelfevaluatie.

Waar wil je naar toe?

Persoonlijke ontwikkeling gaat over waar je nu bent en waar je zou willen zijn. Het gaat over vooruit kijken en wat voor jou een zinvolle bijdrage is. Het gaat over verder kijken, ook na een ontslag of andere grote tegenslag en ontdekken wat je doel is. Ben je op zoek naar verbetering in je leven? Je hebt een keus om je leven anders in te richten. Wil je de uitdaging aangaan? Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

“Het leven met alles wat daarbij hoort, de mooie momenten en de minder mooie momenten. We hebben er geen invloed op hoe ons leven naar ons toekomt.

Een keus hoe we met de gebeurtenissen in ons leven omgaan, hebben we wel. Juist in de pijn en in het ongemak zit de kracht en verandering tot persoonlijke ontwikkeling en groei.”

Wat wil jij?

Los van de verwachtingen en de meningen van anderen is de vraag: wat wil jij nu echt?

Er is moed voor nodig om je gevoelens te uiten en je leven op je eigen manier te leiden in plaats van je te voegen naar de verwachtingen van andere mensen. We hebben het vaak niet geleerd om onze plek in te nemen of om echt te voelen hoe het met ons gaat.

En… Hoe vrij ben je om échte keuzes te maken? Vaak stel je jezelf pas vragen nadat je een tegenslag hebt gehad in je leven. Dat kan anders, dat kan eerder…

Hoe kan ik je helpen?

Als ervaren en gecertificeerd coach neem ik de tijd voor je. Bij mij zijn integriteit, objectiviteit en empathisch zijn niet zo maar woorden, het zijn belangrijke waarden. Ik handel volledig volgens die waarden zonder de menselijke kant te verliezen. Samen gaan we kijken naar wie je bent, wat jouw waarden, je valkuilen, uitdagingen en kwaliteiten zijn. Er volgt een ontdekkingsreis wat je talent en potentieel is. Hoe kun je meer inzicht krijgen en hoe kun je meer bewustzijn en verantwoordelijkheidsbesef opbouwen. Hoe kun je in de nabije toekomst meeveren en je leren aanpassen, zodat je opgewassen bent voor wat er komen gaat in de toekomst.