Over mij

Ik ben Anita Bruins, geboren in de 60’s. Een tijd waarin Nederlanders meer vrije tijd kregen om andere dingen te kunnen doen. Ik behoor tot de zgn. generatie X met bekende kenmerken als nuchterheid, zelfstandigheid en relativeren. Er werd in die tijd ook meer en meer geconsumeerd. In deze periode werd ook de Berlijnse muur gebouwd om de vluchtelingenstroom van Oost- naar West-Berlijn tegen te houden. In deze jaren werd gebroken met de traditionele waarden en normen zowel in het gezin en in de samenleving.

In de drukke tijden van nu, waarin je veel moet en tegelijk moet letten op wat wel en niet meer mag, neem ik als gecertificeerd en ervaren coach de tijd voor jou. Ik doe dat door geduldig naar jou te luisteren. Ik bied je discretie, vertrouwen, kennis en aandacht. Soms confronterend en waar dat kan met een dosis humor. En, wat het belangrijkste is, in een veilige omgeving.

Het proces dat wij samen doormaken tijdens de 1:1 coaching(-gesprekken) is gebaseerd op een gelijkwaardige relatie tussen coach en cliënt, het proces is gericht op de toekomst.

En hoe ben ik als coach? Eigenlijk hetzelfde als persoon. Ik krijg regelmatig feedback van anderen dat ik krachtig ben in al mijn bescheidenheid en een warmte en vertrouwelijkheid uitstraal waar veel mensen zich zo geborgen bij voelen. Op die manier wordt het mogelijk en durven mensen om tot echte overgave te komen. Dat is het omarmen van kwetsbaarheid in contact met de ander, stapje voor stapje.

Bekijk reviews

“Alles wat je nodig hebt is al aanwezig in jezelf, het vraagt er alleen om door jou zichtbaar gemaakt te worden.”

Opleiding, kennis en ervaring

In 2012 heb ik in mijn toenmalige functie als leidinggevende binnen een grote organisatie een opleiding gevolgd in coaching. Hierna is mijn interesse steeds verder gegroeid en vanaf het eerste moment heb ik het coachen van anderen in mijn hart gesloten.

Mijn interesse gaat niet alleen uit naar de stof, ook het leven zelf en het in verbinding staan met de ander boeit mij mateloos. Afgelopen jaren heb ik diverse coaching-opleidingen gedaan, waaronder systemisch werken. Na meer dan 10 jaar binnen een grote commerciële organisatie teams te hebben begeleid en gecoached, met onder andere 1 op 1 coaching, was voor mij de tijd rijp om dit als zelfstandige te gaan doen. Het moment van de KVK inschrijving was daarin de eerste stap. Sinds die tijd heb ik vele mensen, zowel particulieren als ondernemers, al kunnen helpen.

Vind ook die rust en energie

Hoe zou het zijn als je de rust kunt vinden en genoeg energie hebt voor de dingen die jij belangrijk vind in het leven? Het leven dat vol verrassingen zit; een verhuizing, een andere baan, het overlijden van een dierbare, relatieproblemen, geboorte van je kind. Verrassingen die behoorlijk ingrijpend kunnen zijn in je leven.

Alle veranderingen laten je steeds opnieuw en anders naar de dingen kijken, ook naar jezelf. Alles wat je nodig hebt is al aanwezig in jezelf, het vraagt er alleen om door jou zichtbaar gemaakt te worden. Zodat je dromen en wensen, met alle emoties die daar bij horen de aandacht krijgen, om zo tot ontwikkeling te komen.

Neem contact met mij op