Rouw- en verliesbegeleiding

Rouw en verlies zijn onvermijdelijke aspecten van het leven vroeg of laat krijgt iedereen er mee te maken. Wanneer we een dierbare of geliefde, een baan, onze gezondheid of iets anders van grote waarde verliezen, kan het moeilijk zijn om hiermee om te gaan. Rouw kan een verwarrende en pijnlijke ervaring zijn, en het kan moeilijk zijn om de weg terug naar normaal te vinden. Gelukkig is er hulp beschikbaar in de vorm van rouw- en verliesbegeleiding door Bereza.

Door je verlies en de emoties die erbij komen kun je te maken krijgen met lichamelijke klachten, concentratieverlies en vermoeidheid. Je gaat slechter slapen en misschien wel twijfelen aan jezelf. De meesten van ons hebben tijdens onze jeugd niet meegekregen hoe we hier mee om kunnen gaan. Door mijn rouw- en verliesbegeleiding krijg je handvatten om hier beter mee om te kunnen gaan.

Rouwen is iets wat jezelf, maar niet alleen hoeft te doen.
Rouw- en verliesbegeleiding helpt daarbij.

Wat is rouw- en verliesbegeleiding

Bij rouw- en verliesbegeleiding ondersteun ik jou in het omgaan met jouw verlies. De begeleiding is gericht op het vinden van een evenwichtige manier om verder te gaan met jouw leven, zonder het belang of de rol van het verlies te ontkennen.

Een van de belangrijkste aspecten van rouw- en verliesbegeleiding is het bieden van een veilige en ondersteunende omgeving voor jou om je emoties en gevoelens te kunnen uiten. Rouw kan een breed scala aan emoties oproepen zoals schuld, schaamte, angst, boosheid en verdriet. Het is belangrijk voor jou om deze emoties te uiten en te begrijpen en te leren hoe je met deze emoties kunt omgaan.

Na het rouw- en verliesbegeleiding traject

Mijn ervaring is dat aan het einde van ons rouw- en verliesbegeleiding traject, waarvan de duur per persoon verschilt, je het verlies beter tot geheel kunt aanvaarden, dat je meer rust ervaart en je je aan kunt passen aan jouw nieuwe wereld. Na verloop van tijd zullen de mooie herinneringen op de voorgrond treden. Je voelt en realiseert dat je meer bent dan het verlies.

Wat kan ik je met rouw- en verliesbegeleiding bieden?

Allereerst krijg je altijd een warm welkom waarin ik de tijd voor jou en voor jouw verhaal neem. Ik bied je een veilige plek waar je je pijn kunt delen, je tranen de vrije loop kunt laten en waar naar jou wordt geluisterd zonder oordeel. Na verloop van tijd weet je dat je weer vol vertrouwen een stapje voorwaarts kunt maken. Rouwen is iets wat jezelf, maar niet alleen hoeft te doen.